Kuba körutazás programokkal, Tengerparti pihenéssel

Az utazás bemutatása:

 

 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Havanna

Elrepülés Budapestről egy átszállással Havannába. Érkezés, transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Havannában.

 

2. nap: Havanna

Reggeli után megismerkedünk Kuba fővárosával, mely 2,2 millió lakosával a szigetország legnagyobb városa is egyben. Megtekintjük a gyarmati Havannát, mely 1982 óta a Világörökség részét képezi, a Nemzeti Parlament épületét (kívülről), a Katedrális teret, a Fegyverek terét, a Régi teret, az Assisi Szent Ferenc teret, stb. Meglátogatjuk a Havanna Club Rum Múzeumot, majd a modern Havannát a Forradalom térrel és a Miramar területtel. Vacsora. Szállás Havannában.

 

3. nap: Havanna – Hemingway nyomában

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: felfedezzük Hemingway emlékeit a városban. Meglátogatjuk az Ernest Hemingway Múzeumot és a híres észak-amerikai író házát. Itt született két talán leghíresebb regénye: a spanyol polgárháborúban játszódó Akiért a harang szól, és Az öreg halász és a tenger. Ezután utazás Cojimar-ba, ahol megtekintjük az Ernest Hemingway teret és a La Terraza éttermet, ahol az író mindig ebédelt. Megnézzük az Ambos Mundos hotelt, ahol Hemingway szobát bérelt. (A program ára: 15.800 Ft.) Vacsora. Esti programlehetőség: Tropicana Show, amely egy látványos egzotikus kubai táncos revü (helyszínen fizetendő). Szállás Havannában.

 

4. nap: Havanna – Guama – Cienfuegos – Trinidad

Reggeli után utazás Guamaba, a Montemar Nemzeti Parkba. Itt található La Boca, ahol megtekinthetünk egy krokodil-költő farmot. Ezután hajóra szállunk, hogy átszeljük a Kincses lagúnát. A túlparton megismerhetjük, hogyan nézett ki egy indián falu, amikor Kolumbusz 1492-ben megérkezett a szigetre. Délután utazás Cienfuegosba, amelyet a „Dél gyöngyszemének” is neveznek, ez volt a sziget egyetlen városa, amit 1819-ben a francia gyarmatosítók alapítottak. Megtekintjük a Prado Promenade-t, a Jose Marti Central Parkot és a Terry Színházat, stb. Továbbutazás Trindadba. Vacsora, szállás Trinidad körzetében.

 

5. nap: Trinidad – Santa Clara – Sancti Spiritus – Trinidad

Reggeli, egész nap szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: városnézés az elbűvölő Trinidad városában, amit 1514-ben alapítottak és 1988-ban Világörökségnek nyilvánítottak. Megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Palacio de Canter Múzeumot és a Canchanchara Bárt, ahol megkóstolhatunk egy kubai trópusi koktélt, a Canchanchara-t. Továbbutazás Santa Claraba, ahol megtekintjük az Ernesto Che Guevara Mauzóleumot és a forradalomban fontos szerepet játszó páncélvonatot (Tren Blindado). Végezetül séta a hangulatos Sancti Spritus városkában, ahol bepillantást nyerhetünk a kubai mindennapokba. Santcti Spiritusban található Kuba egyik legrégibb temploma, melynek eredte a 16. századba nyúlik vissza. Visszaérkezés Trinidadba a késő délutáni órákban. (A program ára: 9.800 Ft.) Vacsora, szállás Trinidad körzetében.

 

6. nap: Varadero

Reggeli, majd utazás Varaderoba. Érkezés a délutáni órákban, a szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Varaderoban.

 

7. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven): delfin show megtekintése, katamarán túra vagy a varaderoi barlang felfedezése. Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

8. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

9. nap: Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

 

10. nap: Varadero – Havanna …

Reggeli, szabad program, délben transzfer a havannai repülőtérre és elrepülés egy átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

11. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-         A gyarmati Havanna

-         Trinidad

-         Cienfuegos történelmi városközpontjaSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegy

 - BBP biztosítás

 - közlekedés külön busszal

 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelikkel, Varaderoban all inclusive ellátással

 - magyar nyelvű helyi idegenvezető, csoportkísérőRészvételi költség:

 • Részvételi díj repülőjeggel: 388.000 Ft

 

 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.500 Ft (változhat)

 

 • Vízum: 10.000 Ft

 

 • Kilépési illeték kb: 25 CUC (helyszínen fizetendő, = kb. 20 EUR)

 

 • Belépők és a program szerinti étkezések: 85 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

 

 • Sztornó biztosítás: 7.525 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

 

 • 3. napi fakultatív program: 15.800 Ft (Hemingway emléktúra Havannában)

 

 • 5. napi fakultatív program: 9.800 Ft (Trinidad - Santa Clara - Sancti Spiritus)

 

 • Egyágyas felár: 64.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


 

A 85 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Utazási időpontok:

 • 2014. október 17 - október 27
 • 2014. december 02 - december 12
 • 2015. február 11 - február 21

Térkép